Barbie dukker.

 

BilligLeg har nu fået Barbie dukker på webshoppen, og med vores nye shop er det nu muligt at have en varegruppe kun til Barbie dukker.

Vi har her skrevet lidt historie om barbie dukken, hun er jo en " gammel dame "

 

 

Ruth Handler så sin datter Barbara lege med påklædningsdukker, og bemærket, at hun ofte nød give dem voksne roller.

På det tidspunkt var de fleste børns legetøjs dukker repræsentationer af spædbørn. Hun Indser at der kunne være et hul i markedet, Handler foreslog ideen om en voksen-rørige dukke til hendes mand Elliot, medstifter af Mattel legetøj.

Han var unenthusiastic om idéen.

Under en tur til Europa i 1956 med sine børn Barbara og Kenneth kom Ruth Handler på tværs af en tysk legetøj dukke hedder Bild Lilli. voksen dukken var præcis, hvad Handler havde i tankerne, så hun har købt tre af dem.

 Hun gav en til sin datter og tog de andre med tilbage til Mattel.

Lilli dukken var baseret på en populær figur optræder i en tegneserie tegnet af Reinhard Beuthin for avisen Die Bild-Zeitung. Lilli var en blondine bombe, en arbejder pige, der vidste, hvad hun ville, og var ikke bleg over bruger mænd til at få det.

Lilli dukken blev solgt første gang i Tyskland i 1955, og selv om det oprindeligt var solgt til voksne, blev det populært med børn, der nød af klæde hende ud i tøj, der var tilgængelige separat.

Ved sin tilbagekomst til USA, omarbejdet Handler udformningen af ​​dukken (med hjælp fra ingeniør Jack Ryan), og dukken fik et nyt navn, Barbie, efter Handler datter Barbara. Dukken fik sin debut på den amerikanske International Toy Fair i New York den 9. marts 1959. Denne dato er også bruges som Barbie officielle fødselsdag.

Mattel erhvervet sig rettighederne til Bild Lilli dukke i 1964 og produktionen af ​​Lilli blev stoppet.

Den første Barbie dukke iført en sort og hvid zebra stribet badedragt og  topknot hestehale, og var tilgængelig som enten en blondine eller brunette.

Dukken blev markedsført som en "Teen-age Fashion Model" med hendes tøj er skabt af Mattel modedesigner Charlotte Johnson.

De første Barbie-dukker blev fremstillet i Japan, med deres tøj håndsyet af japanske hjemmearbejdende.

Omkring 350.000 Barbie-dukker blev solgt i løbet af det første år af produktionen.

Ruth Handler mente, at det var vigtigt for Barbie at have et voksen udseende, og i begyndelsen af ​​markedsundersøgelser viste, at nogle forældre var utilfredse med dukkens bryst, som havde forskellige bryster.

Barbies udseende er blevet ændret mange gange, især i 1971, da dukkens øjne blev justeret for at se fremad i stedet for den stilfærdige sideblik til den oprindelige model.

Barbie var et af ​​de første stykker legetøj, til at have en markedsføringsstrategi der bygger i høj grad på tv reklamer,og  som er blevet kopieret i vid udstrækning af andet legetøj.

Det anslås, at over en milliard Barbie dukker er blevet solgt på verdensplan i over 150 lande, men Mattel hævder, at tre Barbie-dukker sælges hvert sekund.

Standard sortiment af Barbie-dukker og tilbehør er fremstillet til ca 1/6 skala, som også er kendt som playscale.

Standard dukker er ca 11 ½ cm høje.

Barbies produkter omfatter ikke kun forskellige dukker med deres tøj og tilbehør, men også et stort udvalg af Barbie mærkevarer såsom bøger, tøj, kosmetik og videospil.

 

Derfor er BilligLeg stolte af at have Barbie i sortimentet

Kik ind til BilligLeg næste gang du skal have Barbie

 

 

Tilbage til forsiden.